top of page

Sat, 29 Jul

|

Ljusgården

Konstutställning Karin Johansson

Konstnären Karin Johansson ställer ut oljemålningar med motiv inspirerade av Västervik.

Konstutställning Karin Johansson
Konstutställning Karin Johansson

Time & Location

29 Jul 2023, 12:00 – 16:00

Ljusgården, Fängelsetorget 1, 593 31 Västervik, Sverige

About the event

Karin Johansson, 

är 27 år gammal och är född och uppvuxen i skärgårdsstaden Västervik. Hon bor sedan 5 år tillbaka på Gotland med min andra hälft Patrik.

"Jag är en självlärd konstnär och har målat så länge jag kan minnas, enligt min mamma sedan jag kunde hålla i en penna. Under åren har jag testat många olika tekniker men oljemålning var något jag hela tiden återkom till, även om jag under många år ritade mycket med kol och blyerts. De senaste åren har jag uteslutande målat med oljefärg och det är ett medium jag verkligen älskar."

För 4 år sedan hade Karin sin första utställning och det var under den perioden som hon också fann sin egna stil och de motiv som hon älskar att måla; hav och solnedgångar. Det var under den tiden, när Karin fann sitt uttryck, som målningen blev en ännu större del av hennes liv, "Det kändes nästan som att ha hittat hem på något vis."

Att Karin växt upp vid havet och skärgården är något som präglas mycket i hennes konst. "Havet får mig att känna mig hemma och lugn. Det är en känsla jag vill fånga i mina konstverk."

Karin finner mycket av sin inspiration både i hennes hemstad Västervik och på Gotland. "Jag älskar det spegelblanka, lugna  vattnet som man ofta ser i Västervik, och segelbåtarna som lugnt seglar förbi, på väg ut i skärgården. Och De vackra solnedgångarna längst med den Gotländska kusten som visar upp ett skådespel av vackra färger med ljudet av vågorna i bakgrunden."

Tidigare utställningar

2019

Gotlands vårsalong

2020

Fiket Visby

2021

Fiket Visby

EM Home Visby

Art3f Monaco

2022

Carrousel Du Louvre, Paris

Vintersalong - Galleri Wisby​

2023

Carrousel Du Louvre, Paris

Västervik, Fängelset Hotell

Utställningen är öppen för allmänheten lördag och söndag. Läs mer på: www.karinjohanssonart.com

Kommande utställningar

Visby (datum kommer)

Share this event

bottom of page